Çocuklara tatil morali

Çocuklar yeni eğitim ve öğrenim dönemine enerji depolayarak başladılar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çocuk merkezleri, yarıyıl tatilinde düzenledikleri eğlenceli aktivitelerle öğrencilerin unutulmaz bir tatil yaşamasını sağladı.

Hamitler Çocuk Merkezi ve Alacahırka Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde devam eden çocuklar, çeşitli etkinliklere katılarak tatilin tadını doyasıya çıkardılar. Çocuk merkezlerinde tatil boyunca geziler, yarışmalar, sinema tiyatro gösterimleri gibi etkinlikler düzenlendi. Hamitler Çocuk Merkezi’nde 9-12 yaş arası çocuklar için iki günlük satranç turnuvası düzenlendi. Dönem boyunca haftada 4 gün satranç dersi alan çocuklar, ödüllü yarışmaya katılarak yeteneklerini yarıştırdı. 40 öğrencinin katıldığı turnuvada, tüm çocuklara katılım belgesi ve pastel boya hediye edilirken dereceye girenlere de çeşitli ödüller verildi.

Alacahırka Çocuk Merkezi’nde ise tatil süresince 1. sınıflar için hızlandırılmış satranç kursu verildi, kurs sonunda satranç müsabakası düzenlendi. Yarışma sonunda miniklere katılım belgeleri verildi. Çocuklar için çeşitli geziler de düzenlendi. Bursa Vakıf Kültürü Müzesi ve Yaşam Kültürü Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, kente dair yeni bilgiler edinmenin de heyecanını yaşadı.

Çocuklar, ayrıca Tayyare Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Kralın Diş Ağrısı’ oyununu ilgiyle izledi. Çocuklar tatili keyifle geçirerek yeni bir ders yılı için moral depoladılar.


Bursa Vakıf Kültürü Müzesi
Telefon: 0224 716 21 68 | Faks: 0224 716 30 97
E-posta: vakifmuzesi@bursa.bel.tr
Adres: Merinos Parkı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Doğu girişi 2. Kat (Tekstil Sanayi Müzesi üst katı)