Müminlerin annesi Hz. Hatice, Bursa´da anıldı

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü, düzenlediği konferansla müminlerin annesi Hz. Hatice’yi yad etti.

 Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Nurdan Damla, kendisini dinleyenlere Hz. Hatice’nin hayatından kesitler aktardı. Merinos AKKM Bursa Vakıf Kültürü Müze Galeri Alanı’nda yapılan programa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Sönmez ile bayan katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Araştırmacı Yazar Nurdan Damla, yaptığı konuşmada, Hz. Hatice’nin faziletlerinin çok fazla olduğunu dile getirdi. Hz. Hatice’nin, son peygamber Hz Muhammed (sav) ile evlenmeden önce de temiz bir fıtrata sahip olduğunu dile getiren Damla, müminlerin annesinin hayâsı, edebi ve asaletiyle herkes tarafından saygı duyulan bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Konuşmasında Hz. Hatice’nin örnek hayatından bahseden Damla, İslamiyet’e inanan ilk kişinin yine o olduğunu anlattı.

Yaptığı konuşmada özellikle Hz. Hatice’nin fedakârlık ve sadakatine vurguda bulunan Damla, “Hz. Hatice’nin son peygamber Hz. Muhammed (sav) ile evlenmesi, ilk Müslüman olması, seyyit ve şeriflerin ceddi olan Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’in anneleri Hz. Fatıma’nın annesi olması ve hayatta iken cennetle müjdelenmesi, bu faziletlerden sadece birkaçıdır” dedi.

Hz. Hatice’nin hayatının ‘aile huzurunun temin edilmesi ve dünya ile ahiret saadetinin kazanılması konusunda’ Müslüman aileler için büyük örnek teşkil ettiğini vurgulayan Damla, “Onun hayat tarzı ve fedakarlığı, anısının ölümsüzleşmesine neden oldu. Çünkü Hz. Hatice validemiz, Müslümanlar arasında çok sevilmiştir. Arap olan ya da olmayan birçok Müslüman, kız çocuklarına onun adını vererek sevgisini göstermiştir” diye konuştu.


Bursa Vakıf Kültürü Müzesi
Telefon: 0224 716 21 68 | Faks: 0224 716 30 97
E-posta: vakifmuzesi@bursa.bel.tr
Adres: Merinos Parkı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Doğu girişi 2. Kat (Tekstil Sanayi Müzesi üst katı)