Asırlık gelenekler müzede yaşatılıyor

BURSA– Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Vakıf Kültürü Müzesi renkli etkinliklere sahne oluyor.

Haktan geleni hak adına halka veren vakıfların hikâyesinin anlatıldığı Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’nde Muharrem ayı nedeniyle birçok özel etkinlik gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde müzeyi ziyaret eden Uludağ İlköğretim Okulu öğrencileri, renkli bir sürprizle karşılaştı. Drama Eğitmeni Sinan Işık’ın rehberliğinde müzeyi gezen öğrenciler, atölye çalışmalarıyla da müzede keyifli bir gün geçirdi. Etkinliğe katılan öğrenciler, kısa süreliğine de olsa yoğun ders stresini eğlenceli bir etkinlikle üzerlerinden atarken, hem eğlendiler hem de vakıf kültürünü öğrendiler. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğin ardından öğrencilere aşure ikram edildi.  Minikler, aşure tarifini de öğrendiler.

Aşure kazanları müzede kaynayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan,  paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi bolluk ve bereketin simgesi Aşure geleneğini kentin dört bir yanında yaşatırken, Ekim ayı içerisinde Vakıf Kültürü Müzesi’nde de aşure kazanları kaynatılacak.  5 Ekim Cuma günü saat 15.00’te ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlikte Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Fatih Yıldırım, Aşurenin tarihi ve tarifini anlatılacak. Etkinlik sonrasında katılımcılara aşure ikramı yapılacak.