Çini mürekkebiyle Cumalıkızık

  • Ressam Raif Zor’un Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’nde izlenime sunulan ‘Bir Vakıf Köyü Cumalıkızık’ çini mürekkebi resim sergisi sanatseverlerden tam not aldı.

 

BURSA– Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren müzelerde kentin asırlık kültürel mirası nitelikli sergi ve etkinliklerle gelecek nesillere aktarılıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve vakıf kültürünün tarihi koleksiyon ve objelerle anlatıldığı Bursa’da Vakıf Kültürü Müzesi, çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.  İlk Osmanlı köylerinden Cumalıkızık’ı farklı bir teknikle resmeden Ressam Raif Zor’un ‘Bir Vakıf Köyü Cumalıkızık’ çini mürekkebi sergisi sanatseverlerin beğenisini kazandı. 48 çini mürekkebi ile yapılmış tablonun izlenime sunulduğu sergi, açıldığı günden buyana yoğun ilgi görüyor.

 

Cumalıkızık ilham veriyor

Serginin açılında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez,  700 yıllık bir geçmişe sahip Cumalıkızık’ın sanat ile anılmasının kent kültürünün yaşatılması adına önemli olduğunu söyledi. Köyün geleneksel sokak dokusu, ahşap yığma evleri ve anıtsal yapılarıyla Osmanlı’nın kırsal yaşam tarzını bugün de sürdüren iyi bir örnek teşkil ettiğinin altını çizen Sönmez, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Cumalıkızık’ın birçok sanatçıya ilham verdiğini ifade etti.  Sergiye ilişkin bilgi veren Ressam Raif Zor ise ilk kez geçen yıl gördüğü Cumalıkızık köyüne hayran kaldığını söyledi. Sadece siyah çini mürekkebi kullanarak çalışmalarını gerçekleştirdiğini ifade eden Zor,  “Bir Vakıf Köyü Cumalıkızık” çini mürekkebi resim sergisinin kişisel 18. sergisi olduğunu belirtti.  Müze dostlarından yoğun ilgi gören sergi,  Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi müze galeri alanında 02 Mart 2019 tarihine kadar açık kalacak.


Bursa Vakıf Kültürü Müzesi
Telefon: 0224 716 21 68 | Faks: 0224 716 30 97
E-posta: vakifmuzesi@bursa.bel.tr
Adres: Merinos Parkı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Doğu girişi 2. Kat (Tekstil Sanayi Müzesi üst katı)